IP68 Onderdompelbaar

door | okt 17, 2018 | 0 Reacties

Ingress Protection IP68

“Degrees of protection against the penetration of solid bodies, the penetration of water, and the access of personnel to live parts.”

IP – International Protection Rating

IP is een wereldwijde standaard en betekent: Ingress Protection. De IP waarde zegt iets over de mate van bescherming van een elektrisch product (in dit geval armatuur) tegen invloeden van buitenaf. De IP code bestaat altijd uit twee cijfers. Het eerste cijfer slaat op de bescherming tegen het binnendringen van vaste voorwerpen en stof. Het tweede cijfer heeft betrekking op de bescherming tegen vocht en water.

Mainstream fabrikanten pushen IP65 als waterdicht toestel. IP 65 is voor vele dagdagelijkse toepassingen nipt. En vaak is er minutieuse installatie nodig om dichtingen van wartels effectief hun beloofde IP65 graad op te leveren. In de praktijk zien we dat veroudering en verweer al snel een IP65 armatuur degraderen. Core componenten worden dan zeer kwetsbaar en de vooropgestelde levensduur wordt dan niet gehaald. De vooropgestelde payback wordt dan een pay extra. Daarom biedt VIBRANT u standaard IP68 voor spatwaterdichte toepassingen in een sealed LED for life oplossing waarbij alle componenten in de gesealde enveloppe zitten. U kent gemoedsrust. Lang nadat de payback is ingelopen geniet u nog van de troeven van VIBRANT LED die echt de tands des tijds weten te doorstaan. De installatietijd verkort door de uitwendige IP68 stekkers van het sealed-for-life ontwerp.